Home Interessant Latest Boot..

Samen met pa de boot opgehaald. Best een lange tocht. Van het Schildmeer (Steendam) naar Het Oldambtmeer (Midwolda). Een klein verslagje..

 

Vorig jaar hebben we wat ervaring opgedaan met de Schakel. Al snel bleek dat we wat meer ruimte en wat minder onderhoud wilden. De keuze is gevallen op de Leisure 23 van een collega.

YES ! De deal is rond. We hebben de Leisure 23 van mijn collega gekocht. Nog een paar weken wachten en dan is het zover. De "Yellow Bird" gaat van het Schildmeer over Groningen naar de Blauwestad. 

Zoals het nu lijkt gaat vrijdagmiddag 29 mei 2009 de overdracht plaatsvinden waarna we de mast strijken om vervolgens zaterdagochtend aan de redelijk lange tocht naar het Oldambt meer te beginnen.  

UPDATE 10-06-09 : Vrijdag 29 mei is de boot te water gelaten en hebben we de overdracht gedaan in Steendam. Zeer enthousiast, het zag allemaal goed uit! De mast gestreken en de boot klaargelegd voor de tocht van zaterdag.

Zaterdag 30 mei 's morgensvroeg met pa naar Steendam waar we opgewacht werden door de vorige eigenaar. We zijn om 08:30 vertrokken richting het Oldambtmeer. Via het Eemskanaal, door Groningen naar het Winschoterdiep om vervolgens rond 19:00 aan de komen in de jachthaven van Midwolda. Een lange maar leuke dag en zeker de moeite waard!

 de "Yellow Bird" 

 

 

 

 UPDATE : De boot is in 2011 verkocht. Het nadeel van een eigen boot vind ik het weer. Na twee slechte zomers en weinig tot niet zeilen, had ik het wel gezien. Daarnaast vind ik het nogal wat werk om een boot te onderhouden. Ik heb deze bevindingen afgewogen tegen het plezier en dat stond gewoon niet in verhouding.

Al met al een leuke ervaring. Als we in de toekomst willen zeilen of varen, huren we wel een boot.